Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Σε Getto Λαθρομεταναστών έχει μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας. Μεγάλες οι αντιδράσεις των Ελλήνων κατοίκων

Σε Getto Ξένων και λαθρομεταναστών έχει μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας. Οι λαθρομετανάστες έχουν φτιάξει έναν καταυλισμό έξω απο το λιμάνι, δημιουργόντας "Getto", και δεν αφήνουν κανέναν Έλληνα κάτοικο ή Ελληνική αρχή να πλησιάσει! Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν συμμαχητές τους "αντί"εξουσιαστές δημιουργώντας έτσι ένα πλήρες 'Κράτος εν Κράτει' στη πόλη της Πάτρας. Πάρα πολλές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πάτρας και ειδικά των κατοίκων που μένουν γύρω από τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών. Έχουμε δει τους κατοίκους να διαμαρτύρονται σε τοπικό κανάλι της Πάτρας (Super B) για την άθλια κατάσταση και να λένε ότι πολλές φορές γίνονται άγριοι διαπληκτισμοί και φασαρίες ανάμεσα σε Έλληνες Πατρινούς και λαθρομετανάστες. Όμως οι φωνές αυτών των κατοίκων δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά του "Κράτους", το οποίο το μόνο που γνωρίζει είναι πως να δημιουργεί "ελλείματα" για να αυξάνει τη φορολογία, αλλά και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ τα οποία (στις προσταγές του συστήματος) έχουν θάψει το θέμα.


Παρακάτω ακολουθεί ρεπορτάζ από τον τοπικό τύπο:

"ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ




08/09/2008 00:48:57
Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν τη Δευτέρα στα όρια του λιμανιού της Πάτρας, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και λαθρομεταναστών. Τραυματίες, καταστήματα, αυτοκίνητα και κτήρια του λιμανιού με ζημιές, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που έγιναν σε δυο δόσεις.

Τουλάχιστον 12 λιμενικοί, ένας αστυνομικός και ένας Αφγανός, είναι ο απολογισμός των τραυματιών, ενώ ζημιές υπέστησαν περιπολικά της Αστυνομίας, ΙΧ αυτοκίνητα και κτήρια που βρίσκονται εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης κοντά στην πύλη 7, τον σταθμό υποδοχής επιβατών και την οδό Καρόλου.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα όταν ένας νεαρός λαθρομετανάστης βρέθηκε να απομακρύνεται τραυματισμένος από την λιμενική ζώνη. Περίπου 200 αλλοδαποί θεώρησαν υπεύθυνους για τον τραυματισμό του νεαρού τους λιμενικούς και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, πετώντας πέτρες στον σταθμό υποδοχής επιβατών. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του λιμενικού προσπάθησαν να αποκρούσουν την επίθεση και τα επεισόδια πήραν έκταση. Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, με ολόκληρη την περιοχή να μετατρέπεται σε πραγματικό πεδίο μάχης. Από τις πέτρες που έπεφταν «βροχή», προκλήθηκαν ζημιές σε 4 περιπολικά και αρκετά ΙΧ που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο, ενώ οι εξαγριωμένοι αλλοδαποί «κατέβασαν» με πέτρες και ξύλα την τζαμαρία που βρίσκεται από τη μέσα πλευρά του σταθμού υποδοχής, ενώ ένας αστυνομικός υπέστη εκδορές στο χέρι του. Μετά από λίγη ώρα, οι αλλοδαποί επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Πάτρας για να προκαλέσουν την αντίδραση της Αστυνομίας. Τελικά οι αλλοδαποί κατευθύνθηκαν προς τον Ερυθρό Σταυρό στην οδό Καρόλου, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον νεαρό τραυματία. Κύκλοι του λιμενικού υποστηρίζουν ότι ο νεαρός δεν τραυματίστηκε από συμπλοκή με λιμενικούς, αλλά από οδηγό φορτηγού, στο όχημα του οποίου προσπάθησε να κρυφτεί ο αλλοδαπός.

Αγριος πετροπόλεμος

Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι η κατάσταση θα εκτονωνόταν, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, μαζί με εκατοντάδες αλλοδαπούς, συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του λιμανιού στην οδό Καρόλου. Μέσα από την περίφραξη του λιμένα, είχαν παραταχθεί ειδικές δυνάμεις του λιμενικού, μαζί με μικρό αριθμό ανδρών των ΜΑΤ. Η έκρηξη δεν άργησε να συμβεί και ο πετροπόλεμος που ξεκίνησε είχε τέτοια ένταση ώστε να τραυματιστούν 12 λιμενικοί (από τους οποίους οι 5 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περεταίρω νοσηλεία) ενώ το τμήμα του λιμανιού στο συγκεκριμένο σημείο γέμισε από πέτρες που πετούσε το εξαγριωμένο πλήθος. Μάλιστα, οι αλλοδαποί έσπασαν την αλυσίδα μιας πόρτας και μπήκαν στο λιμάνι πετώντας… κοτρώνες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Από τον άγριο πετροπόλεμο, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που υπήρχαν στο σημείο, όπως επίσης και σε καταστήματα εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα, οι αλλοδαποί, μαζί με τους αντιεξουσιαστές, άρχισαν να υποχωρούν προς το θεατράκι της Μαρίνας για να κατευθυνθούν πίσω στον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου."

πηγή: http://www.patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: