Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ 6ο)

Εδώ αναγκαστικά, εισερχόμαστε σε μια πιο εσωτερική έννοια του Εθνικοσοσιαλισμού. Πολλές φορές υποβάλουμε στον εαυτό μας το ερώτημα: «Ποιος είναι ο Σκοπός της Ζωής;». Σύμφωνα με τον Εθνικοσοσιαλισμό, σκοπός της Ζωής είναι η Εξέλιξη - σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα. Εργάζεται, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η εξελικτική διεργασία της Φύσεως και δρα με στόχο την ατομική και συλλογική τελειότητα της Φυλής και της Λαϊκής Κοινότητος, στα πλαίσια αυτού που οι Γερμανοί ονομάζουν Vοlkisch. Και αυτό, διότι τα άτομα είναι μέρος της Φύσεως και του Λαού. Ο Λαός γίνεται αντιληπτός ως ένας υπερ-οργανισμός ζων, ως ένα έμβιο ον. Η Υγεία, η Ευημερία και το Μέλλον του Λαού, εξαρτάται από εμάς. Κατά συνέπεια, καθήκον του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι η υπεράσπιση, η βελτίωση και η περαιτέρω εξέλιξη του εμβίου αυτού όντος-Λαού, μέσω της αυστηρής διαφυλάξεως της φυλετικής αγνότητος του Αίματος. Σε αντίθετη περίπτωση, απλώς σπαταλάμε τις ζωές μας και καταστρέφουμε την συνέχιση της Ζωής της Λαϊκής Κοινότητος - ως εμβίου όντος, που είναι η ίδια η Φύση μας. Αυτή είναι η Ύψιστη Αλήθεια που ο Εθνικοσοσιαλισμός υπερασπίζεται και οι εχθροί του έχουν έχουν μολύνει και προσπαθούν να καταστρέψουν! Το ατομικό μας πεπρωμένο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το πεπρωμένο της Κοινότητος και της Φυλής μας. Αυτή είναι η Ζωή μας, η ίδια η Ουσία μας, η Συνείδησή μας.

Όπως έχω αναλύσει, ο Εθνικοσοσιαλισμός, ως μια φυσική και όχι τεχνητή βιοθεωρία και κοσμοθεωρία, πιστεύει στη Φύση και κατά συνέπεια στην έννοια της Φυλής που εκείνη Δημιούργησε. Η Φύση, κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών εξελικτικής διαδικασίας, έχει δημιουργήσει ευδιάκριτες και διαφορετικές φυλές, όπως άτομα με διαφορετικό χαρακτήρα και δυνατότητες. Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μια αποδοχή, αλλά κι ένας θρίαμβος της φυσικής ποικιλομορφίας και προάσπιση όλων εκείνων των στοιχείων της Φύσεως που μας κρατούν εν ζωή και μας καθιστούν Μοναδικούς! Η Φύση υπάρχει μέσα μας ! Είναι το Αίμα της Φυλής μας, είναι το Αίμα των Προγόνων μας που καλούμαστε να τιμούμε ή προς τους οποίους καταφεύγουμε για να πάρουμε δύναμη, είναι η Γη των Πατέρων μας - οι Τάφοι των προγόνων μας. Φύση - Λαϊκή Κοινότητα - Πρόγονοι - Πατρική Γη, αποτελούν ένα αδιάσπαστο οργανικό σύνολο, για τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ακόμη, αν θέλετε, είναι τα δέντρα, τα ζώα, το κλίμα της Πατρίδος μας - ο Ήλιος, η βροχή και τα σύννεφα, ο αέρας και οι μυρωδιές της Γης. Κι εμείς γεννημένοι από το Λαό μας πεθαίνουμε και επιστρέφουμε σε αυτόν - σ΄ έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο ζωής και θανάτου.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον Εθνικοσοσιαλιστικό Τρόπο Ζωής - για τη Φιλοσοφία του Εθνικοσοσιαλισμού στα μεγάλα ζητήματα της Ανθρωπότητος, για τη Φύση του Εθνικοσοσιαλισμού, για τους Κώδικες της Ιδεολογίας, για το Πολιτικό του Σκέλος, για την Ιστορική του Αναδρομή, για την αντίληψή του για την Τέχνη, τη Θρησκεία, την Πολιτική, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία - μα πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο σε μια τόσο γενική ανάλυση. Πάντως παρέθεσα τα βασικά στοιχεία της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοαντιλήψεως.

Η Εθνικοσοσιαλιστική Επανάσταση στη Γερμανία το 1933 υπήρξε μόνον η αρχή της εφαρμογής των Εθνικοσοσιαλιστικών Αρχών. Ποτέ όμως δεν επιτεύχθηκε μια πλήρη εφαρμογή, λόγω των χρονικών περιστάσεων και του πολέμου. Η Γερμανία αναγκάστηκε να διεξάγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην δημοκρατικο-μπολσεβίκικη συμμαχία, πριν καλά καλά ξεκινήσει η εφαρμογή της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας. Ο ίδιος ο Α. Χίτλερ, αναγκάστηκε - όπως ο ίδιος ομολογεί στις συνομιλίες του - να κάνει διάφορους συμβιβασμούς πολιτικής τακτικής προκειμένου να ισχυροποιήσει το Γ΄ Ράιχ και να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά προβλήματα, αλλά και τις αντιδράσεις του εξωτερικού. Η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί Γερμανοί δεν ήταν Εθνικοσοσιαλιστές - με την έννοια που εννοούμε και αναλύουμε. Πολλοί Γερμανοί υποστήριξαν το NSDAP διότι σ' αυτό έβλεπαν την ελπίδα και τη σωτηρία της αγαπημένης τους πατρίδος από τον μπολσεβικισμό ή τη μοναδική λύση στα προβλήματα επιβιώσεως που δημιούργησε η ήττα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο μηχανισμός του κράτους, οι ανώτεροι υπάλληλοι, οι θεσμοί και οι κρατικές οργανώσεις, δεν ήταν εμποτισμένοι από τα ιδανικά και τις αξίες του Εθνικοσοσιαλισμού. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε; Αφού αποτελούσαν μέρος του παλαιού οικοδομήματος και μιας άλλης, παλαιάς αντιλήψεως, που έπρεπε να ξεπεραστεί! Έτσι η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, ξεκίνησε σταδιακά να χτίζει το μελλοντικό της οικοδόμημα, με τους νέους της - τα παιδιά της Χιτλερικής Νεολαίας, που ήσαν μακριά από τους μικροπολιτικούς μηχανισμούς του παρελθόντος. Όμως ο πόλεμος και η ατυχής του έκβαση, είχαν το γνωστό αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: