Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ 11ο)

Ωστόσο , αυτό που πρέπει να τονιστεί στον Εθνικοσοσιαλισμό - αφού βασίζεται πάνω στη τιμή - είναι ότι κάθε άνθρωπος , ανεξαρτήτως φυλής ή πολιτισμού, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον δέοντα σεβασμό. Πράττοντας το αντίθετο είναι σε ευθεία αντίθεση με την ηθική του Εθνικοσοσιαλισμού ο οποίος βασίζεται στην έννοια της Τιμής.

Για τον Εθνικοσοσιαλισμό , το θεμελιώδες νόημα της ύπαρξής μας, ως άτομα, είναι να συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα την εργασία της Φύσης . Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει να αγωνιζόμαστε για να βελτιωθούμε κρατώντας ψηλά τις έννοιες της τιμής , της αφοσίωσης και του καθήκοντος. Τούτο σημαίνει ότι πράττοντας το καθήκον μας με ευγένεια και πολιτισμένα αγωνιζόμενοι για τη διατήρηση και εξέλιξη του Volk στο οποίο ανήκουμε , και τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Volk ξεχωριστό από τα υπόλοιπα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τα ήθη , η ψυχή , ο χαρακτήρας , η κουλτούρα της εθνικολαϊκής κοινότητας. Σύμφωνα λοιπόν με τον εθνικοσοσιαλισμό , ο χαρακτήρας του ανθρώπινου είδους εκφράζεται μέσω των εννοιών της τιμής, της γόνιμης περιέργειας και της δημιουργικής εξερεύνησης- και αυτά τα πράγματα συγκροτούν την ουσία της ανθρώπινης φύσης.

Οι θεμελιώδεις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού – η βάση της ηθικής του εθνικοσοσιαλισμού - είναι οι τρεις αξίες της Τιμής , της Αφοσίωσης και του Καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: