Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Η απάντηση στο ερώτημα τί είναι Εθνικοσοσιαλισμός, φαντάζει τόσο δύσκολη να γραφεί όσο εύκολη να κατανοηθεί! Σίγουρα πάντως δεν είναι απλό να περιγράψεις με διαδυκτιακό λόγο, μια Κοσμοθεωρία και Βιοθεωρία όπως είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Εν τούτοις, θα προσπαθήσω μια ψηλάφηση της Ιδέας αυτής, πέρα από παραφιλολογίες που αναπτύχθηκαν μετά την ήττα του Άξονος. Άλλωστε, ο Εθνικοσοσιαλισμός, ως σύστημα διακυβερνήσεως όπως εφαρμόστηκε στο Γ' Ράιχ, δεν είναι μόνο τα χρόνια του Πολέμου - η υπόθεση του οποίου είναι μια άλλη δραματική ιστορία για την οποία ευθύνονται πολλοί - αλλά και τα χρόνια προ του πολέμου... για τα οποία λίγα λέγονται από τους πληρωμένους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης».

60 χρόνια έχουν περάσει από την ήττα της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, από την ατυχή έκβαση του δραματικού αγώνος εναντίον της τρισάθλιας εκείνης μπολσεβικικο-καπιταλιστικής συμμαχίας. Το ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πάλι παγκοσμίως για τον Εθνικοσοσιαλισμό, αποδεικνύει ότι δεν πέτυχε η υστερία και η δαιμονοποίηση που επιχειρήθηκε από τους εχθρούς του. Τελικώς, ο Εθνικοσοσιαλισμός επέζησε της φωτιάς του πολέμου και της θύελλας του διασυρμού. Και αυτό, διότι - όσο κι αν προσπάθησαν οι φορείς της παρακμής - επιζεί ακόμη εντός της Λευκής Φυλής το ένστικτο για Υγεία, Δύναμη, Ομορφιά, Πνευματικότητα! Και εφ΄ όσον αυτό το ένστικτο παραμένει ζωντανό στη Γη των Πατέρων μας, η δύναμη του Εθνικοσοσιαλισμού θα παραμένει ακατάλυτη - έστω και ασυνειδήτως.

Τί είναι όμως ο Εθνικοσοσιαλισμός;

Πέρα και πίσω από οποιαδήποτε πολιτική εφαρμογή του, ο Εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί μια πλήρη και κυρίαρχη ώθηση για Ζωή, υπό τους όρους του Φυσικού ανταγωνισμού και της φυσικής επιλογής, εντός των πλαισίων της Λαϊκής Κοινότητος. Γι΄ αυτό και δεν θα βρει κανείς σ΄ αυτόν, τους ατέλειωτους «θεωρητικούς», όπως συμβαίνει με τον μπολσεβικισμό ή τον φιλελευθερισμό. Θεωρητικοί του είναι όλο εκείνο το απόσταγμα Σοφίας και Τιμής, όπως αυτό διαμορφώθηκε και ζυμώθηκε μέσα στους αιώνες, από τους λαούς της Ευρώπης. Είναι το ποιοτικό απόσταγμα Αισθητικής και Φιλοσοφίας, που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και τα κλαδιά του σ' όλα τα Ευρωπαϊκά Έθνη, που με το Πνεύμα τους και το Αίμα τους βοήθησαν στη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε «Δυτικός Πολιτισμός». Οι ρίζες λοιπόν του Ε/Σ μπορούν να αναζητηθούν στην Αρχαία Ελλάδα, στη σκέψη και τους Νόμους του Πλάτωνος και στη σύλληψή του για μια Φυσική Ζωή - προς την πραγμάτωση του Αληθινού Ανθρώπου, συμφιλιωμένου με τη Φύση και σε έναν άμεσο δεσμό με την Κυβέρνησή του εντός της φυσικής του κοινότητος, την οποία υποχρεούται να υπηρετεί και να προασπίζεται. Βρίσκεται στο Πολεμικό Ιδεώδες της Αρχαίας Σπάρτης και στο Φυσικό Κάλλος της Αρχαίας Αθήνας. Αντηχεί στη Ρωμαϊκή έννοια του Imperium, όπως την περιγράφει ο μέγας μύστης της Ηλιακής Παραδόσεως Julius Evola. Αναβιώνει το αίσθημα της Τιμής, της Γης και του Αίματος, την αίσθηση της Κοινότητος, όπως αυτά εμφανίζονται στα Ελληνικά ή τα Σκανδιναυικά Φύλα. Το αίσθημα ότι το άτομο είναι αναπόσπαστο μέλος του λαού και ότι όλα τα μέλη του λαού είναι συνδεδεμένα με δεσμό αίματος, με αμοιβαία καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: