Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Το καρκίνωμα της κομματικοποίησης

Στην σύγχρονη εποχή της εξασθένισης και της σήψης αρχών και αξιών από τον νεοταξικό τρόπο σκέψης με το πρόσχημα των παγκοσμιοποιημένων κοινωνιών , ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί στα πλοκάμια των κομματικών μαντριών. Η Αυτονομία στον τρόπο σκέψης αποτελεί για τα κόμματα απειλή εναντίωσης στον τρόπο λειτουργίας τους και καταψήφισης τους.

Η κομματική στρατολόγηση των πολιτών και ο παρόμοιος φανατισμός με αυτόν του ποδοσφαιρικού πιστού οπαδού που τους διακατέχει είναι αποτέλεσμα μεθοδεύσεων των κομματικών μηχανισμών Ο Εγκλωβισμός των πολιτών εντός ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης και δράσης ξεκινά με την στρατολόγηση παιδιών για κατήχηση με τους κομματικούς μηχανισμούς. Μέσο της ένταξης παιδιών στον φορέα των κομματικών οργανώσεων νεολαίας γίνεται το γνωστό μπαγλάρωμα. Επιδιώκεται η κατήχηση σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης όπου σκοπίμως προηγείται της κρίσιμης ηλικίας που ένας νέος είναι διψασμένος για δράση και διακατέχεται από αντιδραστικά αισθήματα και θέληση για εξερεύνηση με άλλο μάτι της κοινωνίας και του κόσμου στον οποίο πρόκειται να εισέλθει. Αυτό το πάθος και την αντίδραση εκμεταλλεύονται τα κόμματα μετατρέποντας τα σε κομματική πώρωση δίνοντας λάθος κατευθυντήριες γραμμές εξόρυξης της νεανικής μαχητικότητας.. Η εκμετάλλευση αυτή αποπροσανατολίζει τα νιάτα και τα μετατρέπει σε όργανα προς χρησιμοποίηση για το κομματικό καλό και τους εντάσσει στην μεγάλη λίστα των ανήμπορων πνευματικά να αντιδράσουν δεδομένων ψηφοφόρων.

Προάγεται η πιστή εξυπηρέτηση σαν καθήκον και παροτρύνει, την μη υγιή κρίση και βούληση εξισώνοντας στο μυαλό τους, την ιδεολογική τους ταυτότητα σύμφωνα με την κομματική γραμμή. Η επιβολή κομματικοποιημένων ιδεολογιών στερουμένων σταθερότητας οι οποίες αναλόγως εποχής αντιπολιτεύονται εαυτών είναι ο κλασσικός τρόπος λειτουργίας ενός σύγχρονου κόμματος. Η μη αναγνώριση των παραστρατημάτων των κομμάτων στην πράξη από την υποτιθέμενη ιδεολογική τους βάση είναι αποτέλεσμα μιας χειραγώγησης που μετατρέπει τους πολίτες σε αποχαυνωμένες άβουλες μάζες ανήμπορες να συνειδητοποιήσουν και να κρίνουν της εκμετάλλευσης που τυγχάνουν. Έτσι ως άμορφες δεδομένες μάζες ψηφοφόρων και χωρίς βούληση σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στην κάθε είδους ασυδοσία των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: