Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Υπουργείο «εθνικής» παιδείας: Μαθήματα «Ξένων Γλωσσών» για αλλοδαπούς!

Μήπως θα έπρεπε να φροντίσει το υπουργείο να μάθουν πρώτα τα Ελληνόπουλα Ελληνικά, που βγαίνουν αμόρφωτα από τα σχολεία;


Μετά από επερώτηση βουλευτού του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού της Στυλιανίδη απάντησε ότι μέσα στα πλαίσια της «διαπολιτισμικής εκπαιδεύσεως» προβλέπεται η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλοδαπών μαθητών στα Ελληνικά σχολεία με έξοδα του ελληνικού κράτους! Θυμίζουμε ότι μέσα στα πλαίσια της «διαπολιτισμικής εκπαιδεύσεως» διδάσκεται και το μάθημα του ολοκαυτώματος και αποστέλλονται από το υπουργείο παιδείας «μας» και καθηγητές προς εκπαίδευση στο Ισραήλ. Η κατάσταση προσλαμβάνει κωμικοτραγικές διαστάσεις εάν αναλογισθεί κανείς την ποικιλία των εθνοτήτων, που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία της χώρας μας!

Που θα βρει επί παραδείγματι η νομαρχία δάσκαλο για να διδάσκει «σουαχίλι», εκτός από αλβανικά, πακιστανικά, κογκολέζικα, αφγανικά και ό,τι άλλο θέλετε; Μήπως θα έπρεπε να φροντίσει το υπουργείο να μάθουν πρώτα τα Ελληνόπουλα Ελληνικά, που βγαίνουν αμόρφωτα από τα σχολεία; Ας δούμε όμως μέσα από τα πρακτικά της βουλής το τμήμα εκείνο της απαντήσεως του υπουργείου «Εθνικής» παιδείας, που αφορά το ζήτημα και για το οποίο έβγαλε θριαμβευτικό δελτίο τύπου ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δηλώνοντας ότι δικαιώθηκε:

«Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη σε ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσου Κουράκη, το θεσμικό πλαίσιο για την διαπολιτισμική εκπαίδευση προβλέπει τη διδασκαλία «μαθήματος της γλώσσας και της κουλτούρας της χώρας προέλευσης» σε παιδιά μεταναστών. Το μάθημα είναι προαιρετικό και διεξάγεται εκτός ωρολογίου προγράμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία του μαθήματος αυτού προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι έλληνες ή αλλοδαποί εκπαιδευτικοί. Η πρόσληψη από τη Νομαρχία των απαιτούμενων εκπαιδευτικών για την πραγματοποίηση του μαθήματος της γλώσσας και της κουλτούρας της χώρας προέλευσης γίνεται μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.»
Όπως διαβάσατε, λοιπόν, παραπάνω ο δρόμος άνοιξε διάπλατα για την μόρφωση όλων των φυλών του Ισραήλ (λαϊκή έκφραση και όχι «αντισημιτισμός»…) στην Ελλάδα. Καλώς ήλθατε στην πολυπολιτισμική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: