Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση - Πρόκληση από το «Ουράνιο Τόξο»

Μετά το …επικό συνέδριο - λαδόκολλα του Ιανουαρίου, το «Ουράνιο Τόξο» επανήλθε δριμύτερο συντάσσοντας μια ανακοίνωση σχετικά με το ελληνικό βέτο απέναντι στα Σκόπια. Στο νέο Δελτίο Τύπου - οι κατά φαντασίαν «Μακεδόνες» - υποστηρίζουν ότι ο Εθνικισμός των Ελλήνων οδηγεί στην σφυρηλάτηση της «μακεδονικής εθνικής ταυτότητας»!
Και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι μιλάνε για «μακεδονική εθνότητα» μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα θα έπρεπε να προβληματίσει κάποιους. Το πρόβλημα δεν είναι οι γραφικές παρουσίες τέτοιων οργανώσεων στην Β. Ελλάδα αλλά η παγερή αδιαφορία του κράτους απέναντι στους πράκτορες που αλωνίζουν την Μακεδονία και την Θράκη. Τα σημάδια της 5ης φάλλαγας για ένα Κόσοβο εντός των συνόρων είναι από καιρό ορατά και κανείς δεν ασχολείται.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Ο ελληνικός εθνικισμός σφυρηλατεί τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και ενισχύει το μακεδονικό έθνος, Φλώρινα/Lerin - 9 Απριλίου 2008


Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υποψηφιότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, και τη στάση της χώρας μας, παρακολουθήσαμε την κορύφωση του εθνικιστικού παροξυσμού ενάντια στη γειτονική χώρα, σε επίπεδο πολιτικής, κοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Ήταν μια ακόμη έκφραση τού αντιμακεδονικού εθνικισμού, που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Ελλάδα, με επιθετικά χαρακτηριστικά απέναντι στο γειτονικό κράτος τα τελευταία 15-20 χρόνια. Είδαμε δηλαδή επανάληψη του έργου των αρχών της δεκαετίας του ‘90. Έλειπαν μόνο τα μεγάλα συλλαλητήρια.


Η Ελλάδα ουδέποτε επιθυμούσε την ύπαρξη Μακεδονικού κράτους στα βόρεια σύνορά της. Ευσεβής πόθος του ελληνικού εθνικισμού και κατ’ επέκταση της ελληνικής πολιτικής, ήταν η διάλυση της γειτονικής χώρας με ενδεχόμενα εδαφικά οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος της τεράστιας αντιμακεδονικής εκστρατείας στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η πολιτική αυτή σε πρώτη φάση απέτυχε, αφού η γειτονική χώρα κατάφερε σιγά-σιγά να σταθεί στα πόδια της, χάρη κυρίως στη στήριξη του διεθνή παράγοντα και τη θέληση του λαού της χώρας, για εθνική-κρατική χειραφέτηση. Η δεύτερη γραμμή επίθεσης ήταν, η πάση θυσία απομακεδονοποίηση του κράτους…



Η Ελλάδα εμποδίζοντας την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα της σε μια πολιτική κατασκευής εχθρού στα βόρεια σύνορά της. Η επόμενη μέρα, δεν θα είναι ίδια από εδώ και πέρα. Χρησιμοποιώντας το δικαίωμα του veto, έσπρωξε ένα φιλικό προς τη χώρα μας λαό στην αντίπαλη όχθη. Επίσης ενδυναμώνει και σφυρηλατεί τη μακεδονικότητα στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας ακόμη περισσότερο. Ισχυροποιεί το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική εθνική ταυτότητα. Επιπλέον διέλυσε τις όποιες αυταπάτες είχαν στη γειτονική χώρα οι πολιτικοί της και η κοινωνία, για τις διαθέσεις και την πολιτική της Ελλάδος απέναντί τους. Αυτή η άρνηση συσπειρώνει τώρα όλους τους Μακεδόνες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, απέναντι σε αυτόν που αποκαλύφθηκε πλέον ως «εχθρός του έθνους». Η πολιτική της Ελλάδος και η τελευταία εχθρική ενέργεια του veto, οριοθετεί τώρα (δυστυχώς) τη «μακεδονικότητα», όχι ως ισότιμη ταυτότητα δίπλα στην «ελληνικότητα», αλλά απέναντί της…


…Σε ότι αφορά την ουσία του ζητήματος, τη μάχη για το όνομα και τη μακεδονικότητα, την έχασε η Ελλάδα στα τέλη του προπερασμένου και στις αρχές του περασμένου αιώνα, με τη γέννηση του εθνικού μακεδονικού κινήματος στην τότε οθωμανική Μακεδονία.
Οι τελευταίες εξελίξεις όμως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη χώρα μας. Ανέδειξαν (για ακόμη μια φορά) το στείρο αντιαμερικανισμό και τη συνοχή του φαιοκόκκινου μετώπου σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής. Η χώρα μας κλεισμένη στην «εθνικιστική της γυάλα», με την πλειοψηφία του λαού της εγκεφαλικά φιμωμένου, αρχίζει πλέον να έχει τα χαρακτηριστικά χώρας ανατολικού τύπου, με κοινοβουλευτικό μανδύα, και εθνικο-σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά.

Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτόν τον οχετό βλακείας; Την «κατασκευή εχθρού» στα βόρεια σύνορά μας; Την ώρα που αρκούν οι εντός των συνόρων συνομώτες; Την ώρα που η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται (γεγονός που ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απόλυτα!) στην ελληνική επιχειρηματικότητα; Για την «μακεδονική εθνότητα» δεν χρειάζεται να ξεμπροστιάζονται περισσότερο οι «εγκέφαλοι» του Ουράνιου Τόξου. Έχει φροντίσει (και γι’ αυτό…) το State Department των ΗΠΑ! Εκεί που το παραλλήρημα είναι εκτός ελέγχου, είναι τα «εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά» της Ελλάδας… Εδώ αναλαμβάνει η επιστήμη. Λένε όσα λένε επειδή οι προοδευτικοί πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης το επιτρέπουν. Να είναι βέβαιοι πως σε μία εθνικοσοσιαλιστική Ελλάδα δεν θα είχαν καμία ελπίδα…
Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς, η ρίζα του προβλήματος και ο μεγάλος κίνδυνος για την χώρα δεν είναι τόσο αυτού του τύπου οι ανακοινώσεις, όσο η αδράνεια του κράτους και της δικαιοσύνης να ασχοληθούν με το τι συμβαίνει μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα. Είναι πολύ πιθανόν να …ξυπνήσουμε μια ωραία μέρα με «ανεξάρτητη Θράκη», κόμματα ψευδομακεδόνων, αλβανών, τούρκων κτλ.
Χαρακτηριστικό του εις βάρος της Ελλάδος κλίματος είναι και η απαράδεκτη προγραμματισμένη εκδήλωση στην Ευρωβουλή στις 17 Απριλίου, περί «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας, στην οποία αντέδρασε (και είναι προς τιμή τους) μόνο το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: