Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

«Κίτρινος συναγερμός» στις στρατιωτικές μονάδες, για τα συλλαλητήρια.Νεκρός 15χρονος στην Αυστραλία

Σε «κίτρινο συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και φρούρησης που αυτός προβλέπει, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών Κλάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για το φόβο επεισοδίων κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα μέτρα, που ενεργοποιήθηκαν με δύο διαδοχικές γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση των οπλιτών-μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΜΑΕ) εντός των στρατοπέδων και την παραχώρηση μεγαλύτερου αριθμού γεμιστήρων στους εν λόγω οπλίτες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις διοικητές ή υπεύθυνοι ασφαλείας φορτίζουν το κλίμα, αναφέροντας ότι αφού «αφού επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα, μπορεί να επιτεθούν και σε εμάς».
Ενδεικτική η καταγγελία στο Δίκτυο Φαντάρων ότι προχθές Τετάρτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυπλίου οι στρατιώτες διατάχθηκαν να βρίσκονται παρατεταγμένοι για να προστατεύσουν την πύλη του στρατοπέδου, ενώ μπροστά τους διερχόταν η ειρηνική πορεία των εργαζομένων, στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Στρατιωτικές πηγές διευκρινίζουν, πάντως, ότι δεν πρόκειται για μέτρα ετοιμότητας, αλλά για αυτονόητη -όπως λένε- ένταση των μέτρων ασφαλείας περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων και των πυλών, που άρχισαν να ισχύουν από την Κυριακή και κλιμακώθηκαν την Τρίτη, με ενεργοποίηση μέρους του «κίτρινου συναγερμού.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες στις φρουρές να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να μην απαντούν αν κάποιος τους μιλήσει και να ειδοποιούν τους προϊσταμένους τους και την ΕΛ.ΑΣ. αν δουν κάποια ύποπτη κίνηση έξω από το στρατόπεδο, να ενισχυθούν τα περίπολα, να αυξηθούν οι έφοδοι όλο το 24ωρο και να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων έξω από τις μονάδες.

Σημειώνουμε πως τα ΜΜΕ της χώρας, δεν έχουν μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με τραυματίες κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. Η ενημέρωση περιορίζεται στην καταγραφή και τον απολογισμό των υλικών καταστροφών κλπ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ιστολογίου, 142 Αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.
Η βαλλιστική έρευνα αναμενόνταν χτες το βράδυ, με τις εργαστηριακές εξετάσεις στην βολίδα που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια του «Δημόκριτου».
Τμήματα της Ιατροδικαστικής έκθεσης, σχετικά με το θανάσιμο πλήγμα που δέχθηκε ο νεαρός, έρχονται στην δημοσιότητα συνεχώς.
Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία, ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 15χρονου από τρεις αστυνομικούς. Αμέσως, πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν το συμβάν με τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο All Nations, πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: