Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Να μην ξεχναμε.., δεν ειναι αρκετο.Πρεπει καποτε και να μαθαινουμε.

Διοτι οποιος αγνοει την ιστορια θα την υποστη εκ νεου.

Αλλα δεν αρκει να βλεπουμε τι κρεμεται στο αγκιστρι αλλα και ποιος το κρατα. Δηλαδη οχι μονο ο τελικο αποτελεσμα αλλα και τι προκαλεσε αυτο.

Ετσι π.χ 34 Χρονια μετα ο φακελος Προδοσια της Κυπρου παραμενει Κλειστος.Γιατι?Εντολη ποίου

Ενω εξ ισου καλα αγνουμε

Ποιος τορπιλισε το σχεδιο Ατσετσον.

Ποιος δημιουργησε την εντυπωσι οτι η Κυπρος θα γινη η Κουβα της Μεσογειου

Ποιος αποφασισε εν μια νυκτι την εκδιωξι της Εθνιης Φρουρας απο την Κυπρο

Ποιος καλουσε τις εγγυητριες δυναμεις (ηγουν την Αγγλια και την Τουρκια) να επεμβουν στην Κυπρο μετα το αφρον τραγικο πραξικοπημα στην Κυπρο.

Ποιος ανακαλεσε και γιατι τα υποβρυχια μας οταν ειχαν τον τουρκικο στολο στο στοχαστρο

Ποιος /διεπιστωσε οτι η Κυπρος ειναι Μακραν ενω υπεγραψε τις συνθηκες Ζυριχης Λονδινου κατα τις οποιες εγγυατο την ανεξαρτησια και την ασφαλεια της Κυπρου, χωρις η Κυπρος να αλλαξη θεσι ..

Γιατι με την πρωτη επελασι των ορδων του βαρβαρικου ΑΤΤΙΛΑ και την εναρξι διαπραγματευσεων οι Τουρκοι συνεχισαν στον Αττιλα 2 ανεμποδιστοι.



Και οχι μονο να αναλογιζομεθα, οτι δυστυχως περασαν 34 χρονια χωρις οι Τουρκοι να σεβασθουν ουδεμια αποφασι του ΟΗΕ....

Ειναι δικαιο, ωφελιμο να τα θυμομαστε ολα και οχι δυστυχως μονο εκεινα που επιλεκτικα μας θυμιζουν για να μας πουν ή να μας δειξουν τί?

Οτι δεν πρεπει να γνωριζουμε τα αιτια και να τυφλωνομεθα απο την αστραπη χωρις να δουμε ποτε τα συννεφα που την προκαλεσαν??.

Ειναι πολλα τα συννεφα στον Ελλαδικο ουρανο και σημερα...



Καταγραφω απο το ΒΗΜΑ τι κερδιζαμε με το σχεδιο Ατσετσον που απολακτισαμε.



«. Πρόκειται για τις αμερικανικές προτάσεις του 1964 οι οποίες, όπως προκύπτει, όχι μόνο δεν περιέκλειαν απειλή για το μέλλον της Κύπρου και για την Ελλάδα αλλά, πέραν των όσων συγκεκριμένα καθόριζαν σχετικά με την «εκμίσθωσιν» στην Τουρκία μιας βάσεως στο ανατολικό άκρο της Νήσου, προέβλεπαν και «αποκατάστασιν του προηγουμένου ειδικού καθεστώτος των νήσων Ίμβρου και Τενέδου» και, ακόμη σημαντικότερο, τον «επαναπατρισμόν των αναχωρησάντων ή εκδιωχθέντων εκ Κωνσταντινουπόλεως από του 1955 ομογενών» κτλ. Ο ίδιος ο Ντιν Άτσεσον γράφει στις 20 Αυγούστου 1964 στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ότι είναι «έτοιμος να ασκήσει την μεγίστην δυνατήν πίεσιν και πειθώ διά να επιτύχω όπως παραιτηθούν οι Τούρκοι πάσης απαιτήσεως δι' εδαφικήν περιοχήν υπό την κυριαρχίαν των εις Κύπρον (...). Ειδικώτερον θα προτρέψω τους Τούρκους να περιορίσουν το σχέδιόν των εις την εκμίσθωσιν για 50 έτη του τμήματος εκείνου της Χερσονήσου της Καρπασίας».

Εξάλλου, διά των προτάσεων Άτσεσον προβλέπονταν και τα εξής:

* Καθεστώς διά τους Τουρκοκυπρίους προσομοιάζον με το καθεστώς των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, διά του οποίου θα ανελαμβάνετο υπό της ελληνικής Κυβερνήσεως η υποχρέωσις διορισμού, προτάσει του Έλληνος Γενικού Διοικητού της Νήσου, Τουρκοκυπρίου Συμβούλου, διά τα ζητήματα της μειονότητος, ως και δύο Τουρκοκυπρίων Επάρχων, εις δύο εκ των επτά -μέχρι τότε υφίσταντο πέντε- επαρχιών της Κύπρου, εκ περιτροπής και της εκάστοτε επιλογής -ανεξαρτήτως πληθυσμιακής συνθέσεως- της ελληνικής Κυβερνήσεως.

* Επαναπατρισμός των αναχωρησάντων ή εκδιωχθέντων εκ Κωνσταντινουπόλεως, από του 1955, ομογενών, ως και ρύθμισις διαφόρων ζητημάτων αφορώντων εις την απόδοσιν των περιουσιών των, εις αποζημιώσεις κτλ., και

* Αποκατάστασις του προηγουμένου ειδικού καθεστώτος των νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

Το ΒΗΜΑ, 27/01/2002 , Σελ.: A26
Κωδικός άρθρου: B13477A261
ID: 242860

Δεν υπάρχουν σχόλια: